Camilerimize döşenen halıların çok uzun süre kullanılması istenildiğinden alev almama ve esneklik özelliğinin yanında halı yıkama makineleri ile yıkanmaya-temizlenmeye uygun olması gerekir.
Doğal yün kimyasal yapı olarak canlı koyundan kırkıldığında üzerinde keratin, ter tuzları, yün yağı ve kir ihtiva etmektedir. Bu kimyasal maddeler özel yıkama işlemine tabi tutularak yün parlak, temiz bir görünüm alır. Camilere döşediğimiz halılar uzun süre kullanıldığında doğal olarak namaz kılan cemaatin alınlarının geldiği yerdeki ter izleri, çıplak ayak veya çorap ile taşınan kirler halı yıkama makinesi ile temizlendiğinde ilk günkü gibi parlak ve temiz görünümüme kavuşur. Bu nedenle doğal yün kimyasal yapısındaki özelliğinden dolayı sık sık yıkanmayı ve temizlenmeyi sever keçeleşme yapmaz, ilk günkü görünümünü muhafaza eder.

Cami halılarını sağlıklı tutabilmek için nelere dikkat etmek gerekiyor?

Cami halılarının daha uzun yıllar görünümünü ve kalitesini kaybetmeden kullanmak için yapılması en uygun olan, halıların düzenli bir şekilde temizliğinin ve bakımının yapılmasıdır. Halıların temizliği konusunda yapılması gereken halıları belirli aralıklarla fırça ilaveli halı temizleme makineleri ile süpürmektir. Süpürme esnasında fırçalar yardımı ile halının yüzeyi ve yün tanelerinin hava boşluklarının yenilenmesini sağlamaktadır. Bakımı konusu ise yıl içerisinde en az bir defa halılar yerinden kaldırılmadan vakumlu makinelerle yıkanması gerekir. Yapılacak olan yıkama işleminde kullanılacak olan kimyasallar çok önemlidir. Halıya özel yıkama şampuanları kullanmak halımızın ömrünü uzattığı gibi yün tanelerinin de bakımını sağlamaktadır. Halının korunması konusunda ise eğer halının bir kısmı ya da bölüm olarak nem ve suya direk maruz kaldığında halıda herhangi bir deformasyona mahal vermemek için iyi havalandırılmalı gerekirse düzgün bir kurutma işlemine tabi tutulmalıdır. Yün halılar aynen insan saçı gibi sık yıkanmayı ve temizlenmeyi sever her seferinde daha canlı ve parlak bir görünüm alır.
Camilerimizde kullanılan halılarda bulunması gereken özelliklerden bir tanesi ise neme ve güneş ışığına karşı dayanıklılığıdır. Yıllarca kullanılacak olan halılarda ıslak ayak ile basılmasından sonra gerekli hava dolaşımı olmayan mekânlarda koku ve rutubet yapmaktadır. Fakat yün halıların ortamdaki fazla nemi üzerinde tutması ve ortamdaki nem miktarı azaldığında nemi ortama geri salması en önemli özelliğidir. Bu hususta döşenecek olan halıların nem ve ışığa karşı testlerinin yapılmış olması daha sonralarda meydana gelecek sorunlar için önem arz etmektedir.

ÜZLERCE MÜSLÜMANIN NAMAZ KILDIĞI KUTSAL CAMİLERİMİZ

Binlerce insanın ayak bastığı camilerimiz. Hasta biri, mantarlı biri camiye girmişse, çoraplı veya çorapsız ıslak ayakla halıya basmışsa, kirli çorapla gelmişse, öksürmüşse, elini yüzünü halıya sürmüşse mutlaka cemaati hasta yapacak mikroplar, virüsler ve mantarlar bırakır. Ardından da, halılar, mikrop, virüs ve mantar üretmeye başlarlar.
Halı üzerinde bir bakteri bir günde 72, bir haftada 1 trilyon adete çıkabiliyor.. Bunlar temas ve solunum yoluyla secde eden, dua eden müminlere bulaşıyor. Onlarda, mantar, grip, tifo gibi yüzlerce hastalığa sebebiyet veriyor.
Bunlar temas ve solunum yoluyla, secde eden, dua eden cemaate bulaşır. Onlarda, enfeksiyon hastalıklarına, mantara sebebiyet verirler. Üstelik, bakteri, mikrop, mantar kaynayan halılar da kokmaya başlarlar.
Camilerimizi süpürmekle, hijyen sağlanmaz. Sadece halı üstündeki ve içindeki kıl, deri ve diğer artıklar temizlenir. Mikrop, mantar virüsler üremeye, hasta etmeye devam ederler. Koku sıkma ise, sadece kokuyu koku ile örter.
Kutsal camilerimizde temizlik için, haram olan etil alkol, kısa süreli hijyen sağlayabilen çoğu zararlı, kansorejen etkisi olan kimyasallar kullanılmaktadır. Bunların birçoğu, amonyak ve klor içerir ve birlikte kullanıldıklarında ölümcül amonyum klorür gazını oluştururlar. Amonyak, akciğerlerimiz için tehlike oluştururken, klorla karıştırıldığında da kansere yol açan bileşikleri oluşturabilmektedir. Bu kimyasallar buharlaşarak, secde eden cemaatin ellerine, ağzına ve burnuna bulaşmaktadır.
Diyanet işleri başkanlığı, cami cemaatini camilerde uyulacak görgü kuralları konusunda uyardı. cemaate yalınayak camiye gitmeyin, mantar yayarsınız” uyarısında bulundu.

25 Haziran 2015

Cami Halılarını Sağlıklı Tutabilmek için Nelere Dikkat Etmek Gerekiyor

Camilerimize döşenen halıların çok uzun süre kullanılması istenildiğinden alev almama ve esneklik özelliğinin yanında halı yıkama makineleri ile yıkanmaya-temizlenmeye uygun olması gerekir. Doğal yün kimyasal yapı […]
26 Mayıs 2015
cami halısı, otel halısı, yurt halısı, pansiyon halısı, camii halısı

Akrilik Cami Halısı

Çoğunlukla alacağımız halılar konusunda seçiciyizdir. Özellikle gelin ve damat düğünlerinden önce halı konusunda tercihlerini yaparlarken yıllar boyunca eskimeyecek, kaliteli ve modern halılarda karar kılarlar. Türkiye’nin kültürel […]
12 Mayıs 2014
cami halısı, otel halısı, yurt halısı, pansiyon halısı, camii halısı fiyatları

Cami halısı fiyatları

Vitae adipiscing turpis. Aenean ligula nibh, molestie id viverra a, dapibus at dolor. In iaculis viverra neque, ac ele molestie id viverra aifend ante lobortis id. In viverra ipsum stie id viverra a.
11 Mayıs 2014

Cami halısı ebatları

Aenean ligula nibh in, molestie id viverra a, dapibus at dolor. Aenean ligula.